Heuchera micrantha Palace Purple / Хойхера Червенолистна

Heuchera micrantha Palace Purple / Хойхера Червенолистна

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Хойхера Червенолистна
Латинско наименование
Heuchera micrantha Palace Purple
Категория
Многогодишно тревисто растение - полувечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
червени
Цъфти с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Хойхерите са незаменими в цветни композиции на полусянка, а също и в бордюри, алпинеумни, край водоеми. Можете да направите петно само от различни хойхери, а можете да ги съчетаете с х други растения. Съвсем успешно хойхерата може да се отглежда в кашпи или сандъчета на балкона.

Описание

Хойхерата е многогодишно тревисто растение, достигаща на височина до 50 см. Със своите ярки и наситени тъмночервени обемисти листа и с дребните си цветчета през лятото хойхерата може да украси всяка градина. Освен красива и ефектна, тя е и непретенциозна, устойчива на болести и вредители и лесна за отглеждане. Развива силно коренище. Листата са събрани в прикоренова розетка. Те са на дълги дръжки, длановидно нарязани на 5 до 9 дяла, назъбени. Цветовете са дребни, многобройни, разположени на върха на нежни стъбла, които излизат измежду листата. Спира да се развива през зимата, но когато се развият новите листа напролет, тогава опадват старите и на практика няма момент, в който хойхерата да изглежда грозна.

Препоръки за отглеждане
Хойхерата е невзискателно растение. Тя може да расте както на открито слънчево място, така и на сянка или полусянка. Но на сянка рискуваме да се загуби /намали/ червеното оцветяване на листата, както и да се променят сроковете и интензивността на цъфтежа. Затова се препоръчва да расте на шарена сянка. Почвата трябва да е лека, хумусна и влажна, но не и такава, която задържа излишна влага. Хранителните вещества не бива да са в излишък, затова не се препоръчва често и обилно торене. По-добре е да расте на по-бедна почва. Същото се отнася и до поливането - крайностите трябва да се избягват. Хойхерата запазва декоративност 3-5 години. Необходимо е ежегодно загърляне, ако забележите, че коренището се оголва. Когато туфата остарее и загуби своята компактност и красота, тя може да се раздели на отделни розетки и да се подмлади по този начин. Тази операция се извършва пролетта, заедно с образуването на младите листа, но преди цъфтежа.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Heuchera micrantha Palace Purple, Хойхера Червенолистна, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.