Tradescantia andersoniana / Традесканция

Tradescantia andersoniana / Традесканция

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Традесканция
Латинско наименование
Tradescantia andersoniana
Категория
Mногогодишни тревисти растения
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 / 50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти след средата на юни до август със сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент или в цветни композиции с други цветя и бордюри.
Описание

Традесканцията на Андерсон е многогодишно тревисто растение с презимуващо коренище, което успешно вирее и зимува в нашите климатични условия. Цъфти от юни до август. Цветовете са до 4 см в диаметър, с по 3 венчелистчета, обагрени в синьо. Всяко цветче се отваря за ден, но понеже са много и се отварят последователно, цъфтежът е продължителен. Известна е с името съмни-мръкни.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозна е, развива се на слънчеви или сенчести места, на всякакви почви, независимо дали е суша или градината е преовлажнена.
Поливайте и торете умерено, защото традесканцията е непретенциозна. Когато стъблата станат твърде дълги, могат по всяко време да се скъсат и да се използват като резници. Предпочита богата, почва във влажни гори, гъсталаци или градини. Обича свелите и топлите пространства. растението обаче трябва да се пази от пряката слънчева светлина. Те са идеални висящи растения. През есента се свива, а през пролетта отново пониква. Ако е в съд, се покрива с борови клонки. Можете да го размножавате през цялата година с резници с дължина 10 см. Вкореняването става във вода или в пръст.
Поставете традесканцията на светло, за да ви радва с наситена окраска и листата да растат нагъсто по стъбълцата. При преосветяване обаче трябва да внимавате, особено пазете растението от преките лъчи на обедното слънце през лятото.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Tradescantia andersoniana, Традесканция, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.