Geum chiloense / Омайниче чилийско

Geum chiloense / Омайниче чилийско

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Омайниче чилийско, Геум
Латинско наименование
Geum chiloense
Категория
Многогодишно тревисто растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
50 см / 40 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти края на май до юли с оранжево-червени цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. или 0.6 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Самостоятелно или в група с други перенни цветя, в смесени цветни бордюри.
Описание

Многогодишно тревисто коренищно растение, чиито листа се запазват зелени през зимата. Стъблата са изправени, листата лировидно-перести, събрани в приосновна розетка, с грапава и окосмена повърхност. Цветовете са събрани в неголяма метлица. Произхожда от Южна Америка - Чили. Цъфти в края на пролетта до началото на лятото. Цветовете са ярки, полукичести, до 3-4 см в диаметър, събрани в неголямо съцветие на върха на цветните дръжки. Не се отварят едновременно, а последователно и така цъфтежът продължава доста дълго.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Развива се добре на слънце, но найдобре е на полусянка. Предпочита свежа градинска почва, богата на органични вещества, от слабо кисела до неутрална. Редовното поливане е необходимо, без да се стига до преовлажняване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Geum chiloense, Омайниче чилийско, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.