Hemerocallis / Хемерокалис

Hemerocallis / Хемерокалис

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Хемерокалис
Латинско наименование
Hemerocallis
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
40-80 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни-юли с оранжеви цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.6 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
В групи с други растения, много красиви са и групи от различни сортове хемерокалиси. Особено добре изглеждат засадени на брега на водоеми и езерца.

Описание

Многогодишно тревисто растение с отмираща надземна част през зимата. Напълно зимоустойчиво. Образува туфа от многобройни тесни и дълги ланцетни листа. Отглеждат се заради красивите си по форма и с ярка багра цветове, разположени на високи и стройни цветоноси(40-80 см). Без съмнение красива е пищната розетка от листа. Отделния цвят е нетраен, цъфти 1-2 дни, но на върха на всеки цветонос се образува група от 6-9 пъпки, които се отварят последователно и това прави периода на цъфтеж продължителен - до месец и повече.

Препоръки за отглеждане
Най-добре виреят на богата и влажна почва, може да се отглеждат и на слънце, и на сянка, понасят и засушаване. Поставени в по-неблагоприятни условия, обаче, цъфтят по-малко и по-кратко.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hemerocallis, Хемерокалис, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.