Coreopsis / Кореопсис, Жълтички

Coreopsis / Кореопсис, Жълтички

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Кореопсис, Жълтички
Латинско наименование
Coreopsis
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
25-30 см. / 30-40 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от края на май и може да продължи цялото лято с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Самостоятелно в цветни петна, смесени цветни групи и бордюри. Подходящ е също така за саксия и сандъче.

Описание

Многогодишно тревисто растение. Листата са широко овални, до 6 см дълги, приземни и стъблени и покриват растението почти до половината. Този сорт образува гъста и плътна, но ниска разрастваща се туфа. Цветовете са едри жълти, тип кошничка, започва да цъфти от края на май и може да продължи цялото лято, особено при своевременно отстраняване на прецъфтелите цветове. Цветовете са до 4 см в диаметър, жълти на цвят.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Расте на слънце, на умерено влажна и умерено плодородна почва. През зимата, а също така и през лятото трябва да се избягва подгизване на почвата – това може да доведе до развитие на гъбични заболявания. На 3-4 години е добре кореопсисиът да се дели - това запазва декоративността и удължава живота му. Добре е Кореопсисът да се подреже след първия цъфтеж до ¼ от височината на стеблата, за да цъфне отново. След прецъфтяване растението се отрязва до основата и така презимува.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Coreopsis, Кореопсис, Жълтички, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.