Mini rose The Fairy / Мини роза

Mini rose The Fairy / Мини роза - розова

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Мини роза - розова
Латинско наименование
Mini rose
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
50-90 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
15 - 30 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Могат да бъдат засадени както в сандъчета за терасата така и в градина - навсякъде сред вашите трайни насаждения, като акцент в цветни градини или в розовата градина. Могат да се използват за прекрасни ниски живи плетове и бордюри, а също и като почвено покритие.

Описание

Градинарите ограничени в пространството могат да се насладят на всички удоволствия на отглеждането на рози чрез култивиране на мини рози в контейнери или в градината. Мини розите ще ви радват през цялото лято с многобройните си малки цветчета, те са класически централен елемент за вашата градина. Растат еднакво добре както в затворени помещения /просто не забравяйте да ги държите далеч от горещи прозорци или източници на топлина, където могат бързо да изсъхват/, така и в граВъпреки, че е тип Полианта, тази роза също така бива причисляванана и в групата на мини розите и почвопокривните рози поради малкия размер на цвета и стелещия се растеж. Цветовете са розови, но с времето избледняват към светло розово до бяло.
Получава се много красив ефект, тъй като храстчето се окичва с няколко цвята рози.
Мини розите ще ви радват през цялото лято с многобройните си малки цветчета. Цъфтежът е продължителен и непрестанен до късна есен, често до падане на снега.

Препоръки за отглеждане
Растат еднакво добре както в кашпи и сандъчета, така и в градината. Някои хора погрешно смятат, че мини розите са трудни за отглеждане. Това не е вярно! Те са много по-лесни за отглеждане, отколкото предполагате. Изискват много по-малко място, отколкото техните по-големи братовчеди, комбнират се прекрасно с други растения, и са по-издръжливи. Цъфтят през целия сезон.
Мястото за засаждане трябва да бъде слънчево, изберете мястото с най-малко шест часа слънце и където мини розите, няма да бъдат изтласкани или засенчени от други градински растения.
По-малкото растение означава и по-малки корени, които не са много дълбоко в почвата. Така че, ако не валят достатъчно дъждове, мини-розите се нуждаят от по-често поливане, но не прекалявайте и поливайте в основата на растението, не по листата, най-добре сутринта.
Техните изисквания са подобни на конвенционалните рози - нуждаят се от добра - богата, влажна, добре дренирана почва и редовно поливане и подхранване. При засаждане в земята, трябва да е малко по-дълбоко, отколкото са били в контейнера.
Мулчирайте района около мини розите, за да помогнете на почвата да задържа влага и за борба с плевелите.
Наторяването на мини розите се прави с тор предназначен за рози - включва комбинация от N (азот), P (фосфор) и К (калий) в съотношение 5-9-6 в края на зимата или началото на пролетта и отново в началото на лятото.
Мини розите реагират добре на резитба и оформяне. Резитбата на мини розите, независимо дали са в контейнери или в земята, е важна за да се поддържа приятна форма. В края на зимния сезон - края на март или началото на април, изрежете стъблата над най-ниските растежни пъпки. Резултатът ще бъде по-добре подрязан храст, който ще има по-силен растеж и повече цветове. Ако това ви изглежда твърде драстично, намалете най-малко половината от растението, като премахнете всички слаби и тънки клонки. По време на вегетация премахвайте прецъфтелите цветове. За да се насърчи разклоняването, отрежете дългите издънки.
Розата е много жизнена и въпреки, че е податлива на брашнеста мана и черни петна това не й се отразява.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Mini rose, Мини роза - розова, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.