Dianthus anatolicus / Турски карамфил

Dianthus anatolicus / Турски карамфил

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Турски карамфил
Латинско наименование
Dianthus anatolicus
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
15-20 см / 50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май - юни с бяло до бледорозови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
съчетава се много добре с камъни -. в ниски бордюри и композиции, алпинеуми и скални кътове.
Описание

Mногогодишно вечнозелено растение, което прилича на таралеж. със сивозелени сочни вечнозелени гъсти листа. Цветовете са еднични, от бяло до бледорозови, разположени на къси дръжки над листата. Двегодишното растение образува гъста туфа, в следващите години се разраства, като почвопокривно, но в никакъв случай не е бързорастящо и инвазивено. Напълно зимоустойчиво растение. Цъфти в края на пролетта и началото на лятото. Цветовете са разположени на около 10 см високи цветоноси, могат да са бели, бели с цикламено око или бледорозови, ароматни са.

Препоръки за отглеждане
Расте на всякакви градинска, добре дренирани почви, с умерена влажност, или на доста сухи каменисти слънчеви места. Предпочита алкална почва, но добре понася неутрална или даже леко кисела. Като новозасадено растение да се полива редовно, докато корените му нарастнат и е в състояние само да си набавя нужната влага.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Dianthus anatolicus, ЗА АЛПИНЕУМИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.