Kniphofia uvaria / Книфофия, факелна лилия

Kniphofia / Книфофия

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Книфофия, Факелна лилия
Латинско наименование
Kniphofia uvaria
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
60-80 / 80-100 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят от юли - август. Цветовете може да са чисто оранжеви или жълти, но може да са двуцветни - жълти отдолу и оранжеви отгоре.
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 50 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение – акцент в градината или в група. Изглежда страхотно с Юка и декоративни треви.
Описание

Книфофията е многогодишно тревисто растение. Заради триъгълните листа е известно и с името тритома. Листата са удължени с мечовидна форма. Сред тревистите листа се появяват дълги цветоносни стъбла, които на върха завършват с източени съцветия, цъфти от юли до август. Цветовете може да са чисто оранжеви или жълти, но може да са двуцветни - жълти отдолу и оранжеви отгоре.

Препоръки за отглеждане
Растението е топлолюбиво, влаголюбиво и вирее на светли места, развива се много добре на места, където има подпочвени води. Почвата трябва да бъде ботата и влагопропусклива, задължително отцедлива, защото през зимата тритомата страда и може да загине не толкова от студ, колкото от излишна почвена влага. Непретенциозно растение за отглеждане. След прецъфтяване намалете поливките и позволете на листата бавно да пожълтеят. Това е периода на изхранване на коренището. Презимува, като се покрива със слама или шума. В края на зимата или началото на пролетта отрежете надземната част. През пролетта мулчирайте с добре изгнила тор или компост.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Kniphofia uvaria, Книфофия, факелна лилия, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.