Geranium macrorrhizum White / Бял здравец

Geranium macrorrhizum White / Бял здравец

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Бял здравец
Латинско наименование
Geranium macrorrhizum White
Категория
Mногогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
6-50 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти средата на лятото с цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
На много места в градината: в саксии, за алпинеуми, бордюри...
Описание

Белият здравец е многогодишно растение от рода Здравец. Стъблото е изправено. Листата са едри (широки 4 - 10 cm), дълбоко нарязани, предимно приосновни, леко лепкави при допир. Те са ароматни, а през есента обикновено добиват жълтеникав или керемиденочервен оттенък. Има дълги, дебели корени, които се разклоняват над повърхността на почвата. Цъфти през юни и юли с бели цветове. Често цъфти повторно в началото на есента. Цветовете са събрани по няколко в цветонос.

Препоръки за отглеждане
Здравецът е лесно за отглеждане цвете но трябва да знаем, че обича полусенчести места(шарена сянка). Полива се редовно, не се допуска почвата да просъхне. Старите листа и изсъхналите части се премахват, а ако гледате здравеца в сандъче се добавя нова почвена смес. подходящи места за отглеждане са - северен балкон ако го отглеждате в апартамента си, по прохладни кътчета а ако е в двора.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.