Platycodon grandiflorus Alba / Платикодон бял

Platycodon grandiflorus Alba / Платикодон бял

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Платикодон бял, Китайска камбанка, Японска камбанка
Латинско наименование
Platycodon
КатеPlatycodon grandiflorus Albaгория
Многогодишни цветя
Вид наземна част
Туфа
  /  
30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни до септември със бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
В групи с други растения, в контейтер на терасата
Описание

Многогодишно растение, което успешно може да отглеждате на открито и в саксия. Изберете слънчво място или лека сянка. Цветовете му са бели, много ефектни.

Препоръки за отглеждане
Изберете почва с добри дренажни свойства, а при саксийно отглеждане, внимавайте да не преовлажнявате. Платикодона се развива в най-различни почви и безпроблемно зимува в наши условия, като надземната част изсъхва. Късно напролет пониква наново и започва вегетация, като цъфтежа е от юни до септември. При сухо време поливайте, а в началото на лятото мулчирайте около растенията.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Platycodon grandiflorus Albus / Платикодон бял

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.