Cymbalaria muralis / Стенна цимбалария

Cymbalaria muralis / Стенна цимбалария

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Стенна цимбалария
Латинско наименование
Cymbalaria muralis
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 10 см. / 10 - 50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти със синьо виолетови цветчета от май до септември
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като почвопокривно растение за малки площи или склонове. Интерестна е способността му да расте в пукнатините на стари стени, попълва пукнатини върху каменни зидове. За висящи кошници.

Описание

Ниско, пълзящо многогодишно растение със заоблени листа и малки, двулистни цветчета в синьо виолетови нюанси. Цветчетата са доста привлекателни, но може би твърде малки, за да се считат за ефектни. Създава ниска рогозка от малки вечнозелени листа и от пълзящи стъбла, които се вкореняват.

Препоръки за отглеждане
Най-добре се отглежда в средно влажни, добре дренирани почви в частична сянка до пълна сянка. Растенията обикновено имат непоносимост към висока топлина и влажност. Листата са вечнозелени при по топъл зимен климат, но полувечнозелени в по-студени райони. Расте бързо, но се контролират лесно и не се считат за инвазивно растение. Обикновено няма вредители и не боледува.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cymbalaria muralis, Стенна цимбалария

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.