Lysimachia nummularia Goldilocks / Лизимахия жълтолистна

Lysimachia nummularia Goldilocks / Лизимахия жълтолистна

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Лизимахия жълтолистна
Латинско наименование
Lysimachia nummularia Goldilocks
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 5 / 30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълти
Цъфти от юни до септември с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.6 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за направа на цветни петна край водоеми и като почвопокривно растение, включително и на склонове. Може да се използва също в ниски бордюри и аранжировки с други цветя в сандъчета и кашпи.
Може да се използва за зелени петна във влажни почви. Растенията трябва да бъдат разположени на разстояние около 60 см. във всяка посока и формират много ефектен зелен килим.

Описание

Многогодишно тревисто, стелещо се растение с презимуващо коренище. Леторастите са многобройни, разклонени, със срещуположни кръгли листенца. Напълно зимоустойчиво. Много ниско растение - до 5 см височина и 30-60 см. ширина. Лежащите на земята леторасти се вкореняват и растението доста бързо се разраства. Цъфти от юни до септември със жълти цветчета, разположени в пазвите на листата с диаметър до 2 см. Едно много декоративно растение с атрактивна зеленина, в известна степен инвазивно.

Препоръки за отглеждане
Предпочита влажна или мокра почва и може да расте във вода. Расте добре в блатиста почва и в плитки води край брега на езерца, за предпочитане на полусянка. Понася продължително преовлажняване, но и засушаване в някаква степен. Най-добре се развива на достатъчно влажни, полу-сенчести или дори сенчести места. Непретенциозно за отглеждане.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lysimachia nummularia Goldilocks / Лизимахия жълтолистна

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.