Caragana Arborescens / Жълта акация

Caragana Arborescens / Жълта акация

  • Наличност: В наличност
  • 9.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Жълта акация, Жълт салкъм, Сибирско грахово дърво, Сибирски грахов храст.
Латинско наименование
Caragana Arborescens
Категория
Широколистни – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст или малко дърво
  /  
до 6 / 3-4 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфти през май и юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 60 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Жълтата акация е медоносно растение. Отглежда се като декоративен храст. Използва се за единично и групово засаждане в паркове иградини. Може да се използва и за жив плет ако се отглежда като храст. Поради широката й коренова система, се използва в борбата с ерозията на почвата. Също така може да се използва като естествена преграда срещу вятъра. Жълтата акация се употребява в традиционната китайска медицина като лекарство за много заболявания.

Описание

Жълтата акация е широколистен листопаден храст или малко дърво, красиво цъфтящо в жълто и обичано от пчелите. Този вид акация е медоносно растение. С обилно количество жълт прашец, цветчетата й биват постоянно посещавани от пчели. Количеството мед, който се получава от един хектар акациеви насаждения е от порядъка на от 50 до 200 килограма. Той е с приятен аромат и вкус и със светъл цвят.
През първата година от развитието си расте с бързи темпове, а след това умерено. Цветът на листата варира от светло зелено до тъмно зелено. Разположени са срещуположно на клончетата. Самите те се състоят обикновено от 3 до 6 двойки, отново срещуположно растящи, овално-елипсовидни малки листенца на брой от 8 до 12. Цветовете са неправилни, жълти и ароматни. Те са хермафродитни . Прорастват по единично или на групички до четири на брой в една. Цъфтят през месеците май и юни, с продължителност на цъфтежа от 12 до 18 дни. На тяхно място се образуват плодовете на растението, които предствляват бобовидни шушулки, съдържащи няколко семенца. Те са гладки, сплескани, с дължина от 2,5 до 5 см. В процеса на узряване променят цвета си от зелен на кафяв.
Роденаму е Сибир и Минджурия, части от Китай, съседна Монголия и Казахстан.
Внимание!
Поглъщането на части от растението, може да предизвика диария и повръщане. При съпътствие на всяка една негова употреба с подобни признаци, потърсете лекарска помощ. Жълтата акация не трябва да се консумира по време на бременност и кърмене.

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви изложения, но добре вирее и на полусянка. Няма предпочитания към почвата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Caragana Arborescens, Жълта акация, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА РАСТЕНИЯ, МЕДОНОСНИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.