Cedrus atlantica / Атласки кедър

Cedrus atlantica / Атласки кедър

  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.Българско наименование
Атласки кедър
Латинско наименование
Cedrus atlantica
Категория
Иглолистно дърво
Вид наземна част
Дърво
  /  
до 40 м.
Слънце
Цвят на листата
Сребристо сиво
Цъфтят юни - юли
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като акцент, за алеи, за живи стени и дървесно храстови групи, чисти или смесени горски масиви. Има изключително ценна дървесина.

Описание

Красиво иглолистно дърво със гъста сребристо-сива корона, което достига до около 40 м височина, а стволът му може да стане до 2 м. в диаметър. Старите дървета развиват корона с неправилна форма. Младите клонки са гъсто окосмени, а иглите са дълги до 25мм, гълъбово сиви до сребристо сиви. Шишарките узряват за 3 години. Те са цилиндрично яйцевидни, светлокафяви, дълги 5 - 6 см и широки до 4 см. Произхожда от Атласката планина в Северна Африка – Мароко и Алжир при надморска височина от 1350 до 2000 т.

Препоръки за отглеждане
Атлаският кедър обича слънцето и добре дренирани кисели почви, понася много сухи и бедни почви. В млада възраст е чувствителен на ниски зимни температури. При минус 18 градуса иглиците частично измръзват, но през пролетта се възстановяват. Сравнително бързо растящ вид. Устойчив е на замърсен въздух. Атлаският кедър живее дълго и изисква голямо пространство, за да може да расте свободно.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cedrus atlantica, Атласки кедър, ИГЛОЛИСТНИ

Уважаеми клиенти, до края на месец август ще изпращаме поръчки понеделник и сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.