Linum Perenne / Линум

Linum Perenne / Линум

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Линум
Латинско наименование
Linum Perenne
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
20-30 / 40-60 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти с бледо сини цветове почти цяло лято
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
15 - 25 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Отличен за бордюр, в алпинеума, или в смесени контейнери.
Описание

Linum perenne е многогодишно цъфтящо растение в семейството Linaceae, произхода му е от Алпите. Цветовете са бледо сини, 2-2,5 см в диаметър, с пет венчелистчета и са разположени на стъбла високи 15 - 60 см., живеят кратко но са многобройни и цъфтят продължително.

Препоръки за отглеждане
Лятното подстригване стимулира повторен цъфтеж през есента. Предпочита почва с добри дренажни свойства. Най-добре вирее на ярко слънце. Толерантен е на засушаване, след като се е стабилизирал на новото място.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Linum Perenne, Линум, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ЗА АЛПИНЕУМИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.