Euonymus fortunei "EMERALD GAIETY" / Радиканс бяло-зелен, Евонимус фортунеи

Euonymus fortunei "EMERALD GAIETY" / Радиканс бяло-зелен

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Радиканс бяло-зелен, Евонимус фортунеи
Латинско наименование
Euonymus fortunei EMERALD GAIETY
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.2-1 м. / 0.5-2 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Бяло зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като почвопокривно растение, за алпинеуми или декориране на бордюри, скални кътове, композиции, в кашпи, при направа на цветни геометрични фигури, за укрепване на склонове.

Описание

Многогодишно вечнозелено, почвопокривен растение. Подобно на бръшляна и с помощта на хващателните си корени може да се покатери на височина по стъблото на дърво. Вечнозелените листа са с яйцевидна или кръгла форма, зелени, с бяло по края. През есента листата се оцветяват от нежнорозово през червено и пурпурночервено до кафявочервено.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение. Зимува на открито без специална защита, като запазва листата си, без да се повредят. При засушаване в немразовити дни се полива умерено. Вирее добре в средно плодородна, леко влажна, но добре дренирана почва. На слънце или полусянка. Понася силна резитба, която е добре да се прави рано напролет преди да започне да расте. Не нараства много бързо, може да се контролира и не е агресивен.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euonymus fortunei "EMERALD GAIETY", Радиканс бяло-зелен, Евонимус фортунеи, ПОЧВОПОКРИВНИ. ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.