Santolina chamaecyparissus / Сантолина Сребриста

Santolina chamaecyparissus / Сантолина Сребриста

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Сантолина Сребриста
Латинско наименование
Santolina chamaecyparissus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
0.3-0.6 / 0.5-1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Сиво-сребристи
Цъфти юни - август с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
За единично засаждане, за оформяне на ниски бордюри и живи плетoве или оригинални платна. Много е подходяща за озеленяване на алпинеуми.

Описание

Сребристата сантолина е фантастичен нисъка храст с много атрактивни фино текстурирани листа - перести, сиво-сребристи. Той е вечнозелен, така че украсява вашата градина през цялата година. Листата имат интересен и приятен аромат. Пищно цъфтящ юни – август с жълти съцветия, обли, подобни на цветовете на глухарче. Сантолината е много подходящи за озеленяване, тъй като не е взискателна.

Препоръки за отглеждане
Освен че издържат на ниски отрицателни температури, тя е и сухоустойчива, затова може да се използва за райони, където няма вода за напояване. Обича слънце и се развива на всички видове почви, но предпочита леките и каменисти почви с добър дренаж. На постоянно място сантолината се засажда в предварително добре обработена почва. При засаждането почвата около коренчетата се уплътнява добре. Веднага се полива обилно. За първата зима растенията се покриват със слама или сухи листа. Необходимо е подрязване всяка пролет, за да се насърчи създаването на нови израстъци от ниската част.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.