Sedum reflexum Aureum / Седум рефлексум жълтолистен

Sedum reflexum Aureum / Седум рефлексум жълтолистен

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.Българско наименование
Седум рефлексум жълтолистен
Латинско наименование
Sedum reflexum Aureum
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
10-15 / 30-50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълто-зелен
Цъфти юни - юли с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
5 - 10 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящ за аранжиране на алпинеуми и скални кътове, може да се засажда и самостоятелно в кашпи, смесени контейнери, и като стайно растение. Отличен като почвопокривно растение или тревен заместител в топли, слънчеви райони.

Описание

Многогодишно, сукулентно, почвопокривно растение. Стъблата са полегнали в основата с изправени върхове, разклонени. Листата са гъсти, жълто-зелени, разположени около стъблата като елхови иглички. Цъфти с дребни жълти звездовидни цветчета, събрани в гъсти щитоносни съцветия през месеците юни - юли.

Препоръки за отглеждане
Предпочитат слънчеви местообитания и имат минимални изисквания към почвените и климатични условия. Устойчиви на суша. Цвета на листа е силно зависим от слънчевата светлина и количеството на водата и снега. Ще са изцяло златисто жълти на слънце и ще останат зелени при частична сянка. Може да се подрязва през пролетта ако е необходимо.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum reflexum Aureum / Седум рефлексум жълтолистен

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.