Sedum pachyclados / Тлъстига, Седум дебелолистен

Sedum pachyclados / Тлъстига, Седум дебелолистен

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.Българско наименование
Тлъстига, Седум дебелолистен
Латинско наименование
Sedum pachyclados
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
5-10 / до 20 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Сиво-зелени
Цъфти юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Прекрасно почвопокривно растение, лутащо се между скали, каскадно от пукнатини в стените. Перфектен избор за алпинеуми, между стъпала или в пукнатините на сухи стени, в скални кътове, в покривни градини, в комбинирани контейнери,...

Описание

Многогодишно тревисто вечнозелено растение с многобройни облистени издънки, а на върха образуват компактна розетка. Листата са сиво-зелени с назъбени краища. Лятото цъфти с бели звздовидни цветчета събрани в малки щитовидни съцветия.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение за нашите условия. Непретенциозно и лесно за отглеждане и поддръжка растение. Развива се добре на слънце, но понася и полусянка. Издържа голямо засушаване, расте на бедна песъклива почва. Мястото, на което ще се засади трябва да е добре дренирано. Въпреки, че се разраства с времето, този седум не е инвазивен.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum pachyclados, Тлъстига, Седум дебелолистен, ЗА АЛПИНЕУМИ КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.