Sedum pachyclados / Тлъстига, Седум дебелолистен

Sedum pachyclados / Тлъстига, Седум дебелолистен

  • Наличност: In Stock
  • 2.00 лв.Българско наименование
Тлъстига, Седум дебелолистен
Латинско наименование
Sedum pachyclados
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
5-10 / до 20 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Сиво-зелени
Цъфти юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Прекрасно почвопокривно растение, лутащо се между скали, каскадно от пукнатини в стените. Перфектен избор за алпинеуми, между стъпала или в пукнатините на сухи стени, в скални кътове, в покривни градини, в комбинирани контейнери,...

Описание

Многогодишно тревисто вечнозелено растение с многобройни облистени издънки, а на върха образуват компактна розетка. Листата са сиво-зелени с назъбени краища. Лятото цъфти с бели звздовидни цветчета събрани в малки щитовидни съцветия.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение за нашите условия. Непретенциозно и лесно за отглеждане и поддръжка растение. Развива се добре на слънце, но понася и полусянка. Издържа голямо засушаване, расте на бедна песъклива почва. Мястото, на което ще се засади трябва да е добре дренирано. Въпреки, че се разраства с времето, този седум не е инвазивен.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum pachyclados, Тлъстига, Седум дебелолистен, ЗА АЛПИНЕУМИ КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди или Еконт до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.