Yucca / Юка

Yucca / Юка

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Юка
Латинско наименование
Yucca
Категория
Многогодишно вечнозелено растение
Вид наземна част
  /  
0.5-0.8 / 0.5-1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май и юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За алпинеуми, като единично растение или в групи.

Описание

Юката е фантастично вечнозелено растение, което напомня някои екзотични краища на света и е изключително издръжливо. През втората половина на юни Юката цъфти с множество кремаво-бели цветове на стъбла, които достигат до 180 см височина. Тропическите настроения, които създава способстват за екзотичния стил на вашата градинка и може да бъде допълнително подобрен с бели или светло сиви камъни наоколо.

Препоръки за отглеждане
Светлолюбиво растение, което добре понася и слънчево огряване. Зимува без проблеми на открито. Не е претенциозна към почвата стига да е добре дренирана. След като прецъфти отрежете стъблата в самата им основата, колкото е възможно по скоро. Премахват се и всички стари и болни листа за да имате добре изглеждащи растения. При желание растението може да бъдат лесно прехвърлено през пролетта или есента на ново място.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Yucca, ЗА АЛПИНЕУМИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, Юка

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.