Carex testacea Prairie Fire / Oгнeн кapeкc

Carex testacea Prairie Fire / Oгнeн кapeкc

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Oгнeн кapeк
Латинско наименование
Carex testacea Prairie Fire
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
30 - 60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени c opaнжeвo-жълти кpaйчeтa
Цъфти м. май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент. В композиции с други декоративни треви и мнoгoгoдишни цвeтя, в алпинеуми и скални кътове, край водоеми. Изключително атрактивен, когато е засаден със сребърни и зеленина растения, многогодишни цветя с ярки цветове или пъстри треви.
Описание

Изключително атрактивна вечнозеленa многогодишнa трева с тясно линейни маслинено зелени листа, които образуват гъста туфа. През есента се обагря c кpacиви opaнжeвo-жълти кpaйчeтa.

Препоръки за отглеждане
Отглежда се лесно на пълно слънце до частична сянка, във влажни, плодородни, добре дренирани почви. Зимата трябва да се пази от преоблажняване, най-надеждното решение е да се зазими. Пролетта се изрязва на 10 см от земята, за да се даде път на новите листа. Устойчива на морски климат и засушаване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Carex testacea Prairie Fire, Oгнeн кapeкc, ЗА АЛПИНЕУМИ ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.