Sedum sexangulare / Седум шестостранен

Sedum sexangulare / Седум шестостранен

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.Българско наименование
Седум шестостранен
Латинско наименование
Sedum sexangulare
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
до 5 см. / 20-30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юли с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За алпинеуми, в скални кътове, покривни градини, като почвопокривно растение формира килим с ниска поддръжка в това число и между камъните в плочопътеки, справя се добре в контейнери.
Описание

Многогодишно, вечнозелено и бързо растящо сукулентно растение. Листата са тънки, цилиндрични, свежозелени и месести, гъсто наредени по стъбълцето в 5-6 надлъжни реда, като осукана спирала. Леторастите са полягащи, гъсто разположени. През различните сезони може да мени зеления си цвят в бронзов, кафеникав или червеникав. Цъфти със звездовидни ярко жълти, многобройни и покриващи листната маса цветчета през лятото.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Нуждае се от добре дренирана почва и слънчево място за да изглежда най-добре. Оставете да изсъхне между поливките, прекаленото поливане ще навреди на растежа. Много устойчиво на суша, поливане е нужно само в началото на засаждането на растението, после се справя само с доста екстремни суши и пек и оцелява без грижи дори и в бедна и непригодна за други растения почва. Седумът се разраства доста бързо, образувайки плътен килим.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum sexangulare, Седум шестостранен

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.