Lonicera nitida Maigrun / Блестяща лоницера

Lonicera nitida Maigrun / Блестяща лоницера

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Блестяща лоницера
Латинско наименование
Lonicera nitida Maigrun
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Почвопокривен храст
  /  
1 - 1.50 м. / 1 -2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от Юни до Септември с кремаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение, подходящо за оформяне на жив плет и геометрични фигури. За жив плет садете растенията на разстояние 30 - 40см. Може да се използва и в скални кътове, подпорни стени, подходящ за укрепване на склонове. Един от заместителите на изчезващия вид Чимшир.

Описание

Многогодишно, гъсто вечнозелено растение. Листата му са по-лъскави и светло зелено дори и в студени зими. Цъфти с дребни кремаво-бели цветове от м.Юни до м.Септември. След прецъфтяване се появяват бледолилави плодчета. Въпреки, че растението има донякъде деликатен вид, дължащо се на малките, фини текстурирани листа, този вид е силно устойчив на вредители и болести.

Препоръки за отглеждане
Изисква минимална грижа. Предпочита пълно слънце или частична сянка и се развива добре в почти всеки тип влажна, богата, добре дренирана почва. Въпреки това, растението няма да оцелее в лошо дренирана, прекалено влажна почва и може да се поддаде на гниене. Мокрите условия също предизвикват брашнеста мана, гъбична болест, която няма да убие растението, но ще повлияе неблагоприятно на външния му вид.
Веднъж след като се стабилизира на новото място Блестящата лоницера изисква много малко влага, освен ако времето е необичайно сухо. Слой от компост или мулч, като например дървени стърготини или кора от иглолистни дървета, запазва почвата влажна, потиска плевелите и защитава корените по време на зимните месеци.
Блестящата лоницера понася сериозна резитба, така че не е трудно да се поддържа желаната височина и форма, също може да бъде оформена като топиари, особено придавайки форма на глобуси или топки.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lonicera nitida Maigrun, Лоницера, ПОЧВОПОКРИВНИ, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.