Lonicera nitida Lemon Beauty / Лоницера, Орлов нокът

Lonicera nitida Lemon Beauty / Лоницера пъстролистна

  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.Българско наименование
Лоницера, Орлов нокът, Лоницера пъстролистна
Латинско наименование
Lonicera nitida Lemon Beauty
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Почвопокривен храст
  /  
60-80 см / 100 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени с кремаво жълти ивици по средата
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до около -20 °/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение на големи площи или под високи дървета, в различни комбинации в смесени граници, в алпинеуми, скални кътове, бордюри, за жив плет и и геометрични фигури. Чудесно за склонове. За жив плет засаждайте растенията на разстояние 30 - 40 см.

Описание

Многогодишен зимоустойчив храст - вечнозелен или полу-вечнозелен, ниско-растящ с атрактивни листа. Листата са много лъскави, по средата на зеленото с кремаво жълти ивици. Расте бързо и образува гъсти разклонения, достигайки 60-80 см височина, и на ширина около 1 м.

Препоръки за отглеждане
За по-гъст растеж можете да го подрежете в края на март, или да го оформите в края на юли. Адаптира се на различни почви, но предпочита плодородна, влажна добре дренирана почва, която няма да изсъхне през зимата. Мулчиране е силно препоръчително. Ако растението бъде засегнато от много тежка зима то обикновено до края на пролетта ще се възстанови.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lonicera nitida Lemon Beauty, Лоницера, Орлов нокът, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.