Buxus sempervirens aureovariegata / Чемшир пъстролистен

Buxus sempervirens aureovariegata / Чемшир пъстролистен

  • Наличност: In Stock
  • 6.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Чемшир пъстролистен
Латинско наименование
Buxus sempervirens aureovariegata
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2.5 м. / 1-2.5 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Бяло зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4, 0.6, 1 и 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, бордюри, градински скулптури, контейнерно засаждане. Ефектен цветен акцент в градината.
Описание

Зашеметяващ широколистен вечнозелен храст с тъмно зелени листа с кремаво-жълти ивици по края. Въпреки, че листата са малки пъстротата се показва доста добре и остават тъмно зелено и през зимата. Образува изправено слабо разклонено стъбло, по клонките на което листата се разполагат нагъсто.

Препоръки за отглеждане
Има сравнително ниска поддръжка. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до - 30 градуса. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото до м. Август за оформяне. Πpeдпoчитa cлънчeви дo пoлyceнчecти мecтa, виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви, но има предпочитание към алкалните. Предпочита да расте в средно до влажни условия не трябва да се засушава. Високоустойчив на градско замърсяване и се развива много добре в относително защитените от ветрове градски райони.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Buxus sempervirens aureovariegata, Чемшир пъстролистен, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.