Symphoricarpos-x-chenaultii-Hancock / Симфорикарпус

Symphoricarpos x chenaultii Hancock / Симфорикарпус

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Симфорикарпус
Латинско наименование
Symphoricarpos x chenaultii Hancock
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2 / 1-2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят юни - юли с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Чудесен за контрол на ерозията, за жив плет, върши отлична работа като почвопокривно растение,...
Описание

Широколистeн нискостъблен храст, силно разклонен, обикновено с прегърбени, пълзящи стъбла, където докосват земята се вкореняват. Листата са яйцевидни до елиптични, синкаво - тъмно зелени. През лятото цъфти с розоови цветове с формата на камбанки. През есента узряват розови плодчета, 3-6 мм в диаметър, които се запазват и през зимата и са атрактивен декоративен елемент. Плодовете са токсични за хората, могат да предизвикат леко стомашно неразположение, ако бъдат погълнати.

Препоръки за отглеждане
Лесно се отглежда в средно, добре дренирана почва на слънчеви места до част сянка. Расте на широка гама от почви, устойчив на суша. Няма сериозни проблеми от насекоми или болести.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди или Еконт до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.