Lonicera tatarica Alba

Lonicera tatarica Alba / Лоницера Татарика бяла

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Лоницера Татарика бяла
Латинско наименование
Lonicera tatarica Alba
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
до 3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май до юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
С висока декоративна стойност, особено като самостоятелен акцент за средата на двора, заради красивата форма, съцветие или цвят на листата. Също така и за жив плет.

Описание

Широколистен храст с опадливи листа, гъсто разклонен, заоблен с клони, извиващи се в горната част. Клоните са покрити с яйцевидни до яйцевидно-ланцетни синкавозелени листа, които са бледи отдолу. Цъфти по двойки в аксилите на листата през май с бели, ароматни цветове.

Препоръки за отглеждане
Иска умерено богата на хранителни вещества суха до влажна, пясъчна почва. Има предпочитание към неутрална към основна почва (ph = 7 - 9). Изисква място на слънце или частична сянка. Това растение е трудно да се комбинира с многогодишни растения поради повърхностни корени или голям прием на влага / хранителни вещества. Резитба се извършва след цъфтежа. Изрязват се прецъфтелите клонки на 2-3 пъпки от основата, както и тънките, слаби и криви клонки. Напада се от листни въшки, но не е фатално.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lonicera tatarica Alba, Лоницера Татарика бяла

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.