Lonicera nitida Elegant /Блестяща лоницера

Lonicera nitida Elegant /Блестяща лоницера

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Блестяща лоницера
Латинско наименование
Lonicera nitida Maigrun
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Почвопокривен храст
  /  
150 см / 180 см
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от Юни до Септември с кремаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение, подходящо за оформяне на жив плет и геометрични фигури. За жив плет садете растенията на разстояние 30 - 40см. Може да се използва и в скални кътове, подпорни стени, подходящ за укрепване на склонове.

Описание

Многогодишен зимоустойчив храст. Достига височина 150см и се разпростира на ширина до 180см. Листата му са по-лъскави и светли зелено дори и в студени зими. Цъфти с дребни кремаво-бели цветове от м.Юни до м.Септември. След прецъфтяване се появяват бледолилави плодчета.

Препоръки за отглеждане
Издържа на слънчеви и полусенчести изложения. Садете в богати, добре дренирани почви. Расте бавно, но най-устойчив на измръзване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.