Hydrangea paniculata Grandiflora / Метличеста хортензия

Hydrangea paniculata Grandiflora / Метличеста хортензия

  • Наличност: In Stock
  • 10.00 лв.Българско наименование
Метличеста хортензия
Латинско наименование
Hydrangea paniculata Grandiflora
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст или ниско дърво
  /  
1 - 5 / 2 - 3 м.
Полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни до остомври с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като цветен акцент в градината или в група, за цъфтящи живи плетове. Подходяща за отглеждане под формата на дърво с едно стъбло с плътна закръглена корона.
Описание

Силно разклонен листопаден храст или малко дърво с мощен ствол, закръглена корона и елипсовидни листа. Отличава се с късен цъфтеж и едри стерилни цветове, събрани в широкопирамидално съцветие с дължина до 30 см. Цветовете при разтваряне са кремаво-бели, в пълния разцвет са бели, после розовеят, а есента стават зеленикаво-червени. Отделните цветчета се отварят неедновременно. Расте бързо, с около 25 см на година, студоустойчива до -25 град.

Препоръки за отглеждане
Взискателна към плодородието и влажността на почвата, устойчива на промишлено замърсяване. Има дълъг живот, до 60 години.
Предпочита глинесто-структурна почва, расте и на чернозем, но песъкливи почви не обича. Окраската на цветове е по-ярка на кисели почви, а в неутралните не само че избледнява, но и цялото растение расте тегаво. Затова при посаждане при необходимост почвата трябва да се вкислява – с торф, иглолистна листовка. Да се избягват варовити почви. Кореновата система не е дълбока, но е разпростряна на ширина дори повече от короната на храста. Почвата винаги трябва да е влажна. Добро решение е в пристволния кръг да се засадят почвопокривни растения. Нуждае се от достатъчно често наторяване с комплексен минерален тор поради бързия растеж и обилен цъфтеж.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hydrangea paniculata Grandiflora, Метличеста хортензия

Уважаеми клиенти, за лятото изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.