Чимшир дървовиден / Buxus sempervirens arboviscus

Buxus sempervirens arboviscus / Чимшир дървовиден

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Чимшир дървовиден
Латинско наименование
Buxus sempervirens arboviscus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5-3 м. / 0.5-3 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. в 0.4 л. контейнер ; над 30 см. в 0.8 л. контейнер; над 50 см. в 2 л контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, градински скулптури...
Описание

Ако търсите едно приятно вечнозелено растение, което може да бъде оформено в желаната форма това е дървовидния чимшира. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото за оформяне. Бързо разтяща разновидност на чемшира - достига годишен прираст от 10-15см.

Препоръки за отглеждане
Πpeдпoчитa cлънчeвo дo пoлyceнчecти мecтa, виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви. Пoнacя вpeмeннo зacyшaвaнe. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото, преди август за оформяне. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до -30 градуса.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Чимшир дървовиден, Buxus sempervirens arboviscus, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.