Чимшир дървовиден / Buxus sempervirens arboviscus

Buxus sempervirens arboviscus / Чимшир дървовиден

  • Наличност: В наличност
  • 2.80 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Чимшир дървовиден
Латинско наименование
Buxus sempervirens arboviscus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5-3 м. / 0.5-3 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. в 0.4 л. контейнер ; над 30 см. в 0.8 л. контейнер; над 50 см. в 2 л контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, градински скулптури...
Описание

Ако търсите едно приятно вечнозелено растение, което може да бъде оформено в желаната форма това е дървовидния чимшира. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото за оформяне. Бързо разтяща разновидност на чемшира - достига годишен прираст от 10-15см.

Препоръки за отглеждане
Πpeдпoчитa cлънчeвo дo пoлyceнчecти мecтa, виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви. Пoнacя вpeмeннo зacyшaвaнe. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото, преди август за оформяне. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до -30 градуса.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Чимшир дървовиден, Buxus sempervirens arboviscus, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.