Buxus sempervirens / Чемшир (чемшир)

Buxus sempervirens / Чемшир (чемшир)

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Чемшир
Латинско наименование
Buxus sempervirens
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5-1.3 м./ 0.5-1 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -27° C/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 15 см. в 1 л контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, бордюри, градински скулптури...
Описание

Ако търсите едно приятно вечнозелено растение, което може да бъде оформено в желаната форма това е чимшира. Чимширът е вечнозелен храст с характерни листа, които рядко могат да се сбъркат с листата на друго растение. Образува изправено слабо разклонено стъбло, по клонките на което листата се разполагат нагъсто.

Препоръки за отглеждане
Чемшира е предпочитано заради компактния си вид и лесното му отглеждане. Πpeдпoчитa cлънчeвo дo пoлyceнчecти мecтa и нeyтpaлнa дo вapoвитa гpaдинcĸa пoчвa, нo виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви. Чимшиpът пoнacя вpeмeннo зacyшaвaнe. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото, преди м. август за оформяне. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до -27 градуса. Ще оцелее и до по ниски температури.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Чемшир, чемшир, Buxus sempervirens, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.