Dianthus plumarius / Карамфил

Dianthus plumarius / Карамфил

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.Българско наименование
Карамфил
Латинско наименование
Dianthus plumarius
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
10-15 см. / 30-40 см.
Слънце
Цвят на листата
Сребристо-зелени
Цъфти юни с розови цветов
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за бордюрни композиции а също за оформление на алпинеуми или контейнери.
Описание

Карамфилa e многогодишно тревисто растение високо до 30 см., образуващо плътна възглавница. Листата са сребристо-зелени, тънки, продълговато-линейни, понякога завити. Цветчетата са прости или мъхести, с кадифени, нарязани по края листенца, розови, до 4 см в диаметър, с приятен аромат. Цъфти през юни.

Препоръки за отглеждане
Зимоустойчиво растение. Максимална декоративност карамфила досига на слънчеви учасъци. Непретенциозно растение. Най-добре се развива на лека и добре дренирана почва. Притежава висока сухоустойчивост, добре се развива дори на по-бедни почви.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Dianthus plumarius, ЗА АЛПИНЕУМИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, през месец Август ще изпращаме поръчки само от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.