Iris pseudoacorus / Блатен ирис

Iris pseudoacorus / Блатен ирис

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Блатен ирис, Перуника блатна
Латинско наименование
Iris pseudoacorus
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Тъмно зелен
Цъфти май до юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 40 см. Растенията са в 0.6 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ е за езера, брегове, заблатени или влажни граници. Благодарение на неговата мощна коренова система широко се използва за изграждане на влажни зони, както и за декоративни езера.

Описание
Блатния ирис е многогодишно тревисто растение, принадлежи към семейство Перуникови и e разпространено навсякъде в Европа, Азия и западната част на САЩ. Може да се отглежда на обикновена градинска почва както и частично потопено във вода в крайбрежната ивица на водоеми, в тези случаи дълбочината на засаждане може да е до 30 см. Това е растение с жилаво и разклонено коренище, с дълги корени, които се фиксират здраво в калното дъното на крайбрежната ивица на водоеми. Листата са тъмно зелени с формата на меч. През май цъфтят с ярки жълти цветове със златни жилки. Освен че е много красиво растение, блатния ирис е и много полезен за водоемите защото намалява органичните вещества и образуването на водорасли. Също така е бил използван за пречистване на водатата, тъй като има способността да поемат тежки метали чрез своите корени.

Препоръки за отглеждане
Развива се най-добре, когато корените му са потопени във вода или му се осигурява постоянна влага. Обича слънчеви места или частична сянка и влажна почва или блатисти условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Iris pseudoacorus, Блатен ирис, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.