Muscari / Мускари

Muscari / Мускари

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Мускари / Кукувиче грозде
Латинско наименование
Muscari
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
15-20 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти април - юни в сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Подходящо е за края на лехи и бордюри и в алпинеумите. В много градини се среща и между по-високите луковични растения като лалета и нарциси - цъфти по същото време. често се съчетава в тревни поляни и алеи. Може да се отглежда както в градината, така и в сандъче или саксия на балкона.

Описание

Мускари е много красиво пролетно луковично растение, достига височина 15-20см. Листата му са тъмнозелени на цвят, тънки и издължени подобно на тези на зюмбюла и синчеца. Цветовете са ароматни и са във формата на грозд камбанки, като цъфти със син цвят. Класовидните съцветия на мускари са много дребни – от 3 до 8 см, и наистина приличат на миниатюрен зюмбюл. След цъфтежа се образуват плодове – дребни семенни кутийки на цветоноса, вътре в която узряват черни кръгли семена, листата изсъхват – възобновяват се през есента. Мускари е разпространено в дивата природа на Европа, Северна Америка и Западна Азия.

Препоръки за отглеждане
Не е претенциозно растение - понася бедна почва и кратко засушаване. Обича слънце и почви с добри дренажни свойства, но се развива добре и на сянка, поливането трябва да е умерено. В периода на цъфтеж има нужда от много влага. Размножава се с разделяне на туфите през есента. В градината е добре да се пресажда на ново място през 5-7 години. Препоръчва се преместването на луковиците да се прави през есента, за да цъфти мускарито още на следващата година. За нашите условия е напълно зимоустойчиво.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Muscari, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, Мускари

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.