Physostegia virginiana Alba / Физостегия бяла

Physostegia virginiana Alba / Физостегия бяла

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.Българско наименование
Физостегия бяла, Драгоцефалус
Латинско наименование
Physostegia virginiana Alba
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
80-120 / 30-40 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от края на юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Силен акцент в цветната лехата. В смесени цветни композиции с други перенни цветя или заедно с декоративни треви в градината или в контейнери. Добре изглежда в близост до езера, потоци. Ценна е със своя късен и продължителен цъфтеж. Използва се и за рязан цвят. Натопена във вода е трайна и се отварят всички цветчета от съцветието.

Описание

Mногогдишно тревисто растение с презимуващо коренище. Листата са тъмнозелени, дебели, лъскави, тесни, назъбени, разположени един срещу друг. Има изправени четириръбести стъбла с класовидни съцветията.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение за България. Не се страхувайте от студа, защото по време на зимата надземната част изсъхва, започва отново да расте пролетта, когато трябва да се почистят сухите части /стъблата се изрязват, но не прекалено ниско/ и да се мулчира с компост за да засили последващият цъфтеж и да се поддържа влагата. Еднакво добре се развива на слънце и полусянка. Предпочита плодородна почва и редовно поливане. С всяка година се разширява и цъфти с все повече цветове с деликатен цвят и форма, във вихъра си е на 2-та и 3-тата година след засаждането. Още 2-3 години изглежда добре, после трябва да се подмлади. Това става през пролетта, разделя се или се засаждат млади растения.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Physostegia virginiana Alba, Физостегия бяла, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, дойде сезона когато натоварването при нас става изключително голямо. Стараем се максимално бързо да изпълним поръчките до седмица. Забавянето за сега става все по-голямо... ще се свързваме с вас, когато стигнем до поръчката ви и я подготвим, за да можем с точност да ви кажем кога можем да я изпратим. Разчитаме на вашето търпение и разбиране. За момента нямаме възможност да записваме поръяки по телефона, можете да ползвате осве сайта и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.