Chrysanthemum leucanthemum / Маргарита бяла

Chrysanthemum leucanthemum / Маргарита бяла

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.Българско наименование
Маргарита бяла
Латинско наименование
Chrysanthemum leucanthemum
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
50-60 см. / 40-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от края на май до средата на лятото с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Силен акцент в цветните лехи и бордюри, като компонет на цъфтящи поляни. В смесени цветни композиции с други перенни цветя в градината или в контейнери, като компонет на цъфтящи поляни. Въпреки че става дума за дивата планинска маргаритка, тя е достатъчно атрактивно цвете, за да намери място във всяка градина.

Описание

Многогодишно тревисто растение с изправено стъбло. Листата са тесни и тъмнозелени, овално удължени. Листните ръбове са с неправилна форма, разположени последователно по стъблото. Листата на върха на растението са по-малки от долните листа. Белите цветове са 5 см в диаметър с жълти центрове, цъфтят началото до средата на лятото. Цветоносите са изправени, много на брой, тип кошничка. Разцъфтяват едновременно, на еднаква височина.

Препоръки за отглеждане
Напълно приспособено и зимоустойчиво растение за нашите условия. Обича слънчеви места с умерено поливане. Добре вирее на всякаква градинска почва, не страдат от болести.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Chrysanthemum leucanthemum, Маргарита бяла, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, дойде сезона когато натоварването при нас става изключително голямо. Стараем се максимално бързо да изпълним поръчките до седмица. Забавянето за сега става все по-голямо... ще се свързваме с вас, когато стигнем до поръчката ви и я подготвим, за да можем с точност да ви кажем кога можем да я изпратим. Разчитаме на вашето търпение и разбиране. За момента нямаме възможност да записваме поръяки по телефона, можете да ползвате осве сайта и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.