Chrysanthemum leucanthemum / Маргарита бяла

Chrysanthemum leucanthemum / Маргарита бяла

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Маргарита бяла
Латинско наименование
Chrysanthemum leucanthemum
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
50-60 см. / 40-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от края на май до средата на лятото с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Силен акцент в цветните лехи и бордюри, като компонет на цъфтящи поляни. В смесени цветни композиции с други перенни цветя в градината или в контейнери, като компонет на цъфтящи поляни. Въпреки че става дума за дивата планинска маргаритка, тя е достатъчно атрактивно цвете, за да намери място във всяка градина.

Описание

Многогодишно тревисто растение с изправено стъбло. Листата са тесни и тъмнозелени, овално удължени. Листните ръбове са с неправилна форма, разположени последователно по стъблото. Листата на върха на растението са по-малки от долните листа. Белите цветове са 5 см в диаметър с жълти центрове, цъфтят началото до средата на лятото. Цветоносите са изправени, много на брой, тип кошничка. Разцъфтяват едновременно, на еднаква височина.

Препоръки за отглеждане
Напълно приспособено и зимоустойчиво растение за нашите условия. Обича слънчеви места с умерено поливане. Добре вирее на всякаква градинска почва, не страдат от болести.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Chrysanthemum leucanthemum, Маргарита бяла, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.