Euphorbia lathyris / Еуфорбия

Euphorbia lathyris / Еуфорбия

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Еуфорбия, Секировидна млечка, Къртогон
Латинско наименование
Euphorbia lathyris
Категория
Двугодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
60-120 см.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Сино-зелен
Цъфти с жълто-зелени цветове юни - юли
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Самото растение е силно декоративно с изправени стъбла и синьозеленикави дълги тънки листа. По характерно е приложението на Еуфорбията за прогонване на къртици, което е известно от много години. Няма официални изследвания по този въпрос, но от споделения опит на много хора може да се смята, че наистина върши работа. Разбира се има и хора твърдящи, че не им е свършило работа. Смята се, че корените придават специфична миризма в почвата, която къртиците не обичат (вероятно също така оставят следи върху вкуса на червеите което отблъсква къртиците) - и така те се преместят на друго място. Хора, които са го ползвали споделят, че ефекта понякога се постига на втората година. Някои слагат по едно растение в четирите края на двора си...

Описание

Много оригинално растение, но също така и полезно за градина. Еуфорбията е двугодишно тревисто растение от семейство Euphorbiaceae. Много оригинално със своето високо стъбло с красиви сино-зелени листа - подредени в противоположни двойки, копиевидни, издължени, без дръжки, с цилиндрична форма, стесняваща се към върха. Може да достигне височина между 60 и 120 сантиметра. Цветовете са зелени до жълто-зелени, с диаметър 4 мм, без венчелистчета. Семената са зелени, когато узреят стават кафяви или сиви, по три в кълбовидна семена кутийка. Полезно е за градината защото гони къртиците.

Препоръки за отглеждане
Самозасяват се около растенито, за това трябва да се контролира колко от тях да оставите.

Внимание! Растението е отровнo, ако бъдe погълнатo. Всички части на растението са отровни. Невнимателна работа с растението може да предизвика дразнене на кожата или алергична реакция.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euphorbia lathyris, Еуфорбия, Секировидна млечка, Къртогон

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.