Hosta Hybrida Stiletto / Хоста Стилето

Hosta Hybrida Stiletto / Хоста Стилето

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Хоста Стилето, Функия
Латинско наименование
Hosta Hybrida Stiletto
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
15 - 25 см.
Сянка, полусянка
Цвят на листата
Тесни зелени листа с вълнообразен жълт марж
Цъфти юли с лавандулово-лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Под дървета, в по-сенчести части на двора, край водоеми. Може да участва в смесени цветни композиции или бордюри. Много ефектни са композициите от различни сортове хости. Подходящи са за отглеждане и в саксии за украса на балкона. Старите туфи от хоста задушават плевелите.

Описание

Красиво многогодишно тревисто растение с презимуващо компактно коренище. Листата са тесни зелени с вълнообразен жълт марж, образуващи гъста приземна туфа. Цветовете са лавандулово-лилави, леко ароматни, събрани на върха на строен цветонос, плодът е триръбеста, кожеста кутийка. Напълно зимоустойчиво за нашите условия растение. Цъфти юли. През зимата листата умират, но коренът се запазва. Пролетта листата избиват отново от коренището като оформят още по-голяма и с по-ярки цветове туфа.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно и лесно за отглеждане растение, дори и за начинаещи градинари. Единственото условие е да се намира на сянка или в най-лошия случай на полу-сянка. Хубаво би било да получава пряка слънчева светлина рано сутрин или късно следобед, това ще доведе до по-ярки цветове. Издържа засушаване, но предпочита влажна, пропусклива, с примеси на глина, неутрална почва. За да се получат едри листа с наситени цветове трябва да наторявате през вегетацията. Поливайте корена а не листата. Прецъфтелите цветове трябва редовно да се почистват. При добри условия, хостата ще достигне зрялост след шестата си година на растеж. На всеки пет-шест години е желателно да разделяте туфата през пролетта или есента. Разделянето е по-лесно в началото на пролетта, преди да се разлисти.
Счита се че хостите са с ниска целогодишна градинска поддръжка и са практически без вредители, ако изключим охлювите и особено голите охлюви, които могат да причинят сериозни вреди за относително кратък период от време. Борбата с охливите може да се води с естествени продукти като утайка от кафе, мулчиране със стърготини, капани за охлюви и др. В живата природа има относителен баланс и количеството на охлювите не е толкова застрашително, но във някои градини са прекалено много и може да се наложи използване на препарати за борба с тях, за да опазите красивите листа на хостата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hosta Hybrida Stiletto / Хоста Стилето

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.