Hosta Christmas Tree / Хоста

Hosta Christmas Tree / Хоста

  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.Българско наименование
Хоста, Функия
Латинско наименование
Hosta Christmas Tree
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
10-50 см / 10-50 см.
Сянка, полусянка
Цвят на листата
Тъмнозелени с жълт ръб
Цъфти в средата на лятото с лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Под дървета, в по-сенчести части на двора, край водоеми. Може да участва в смесени цветни композиции или бордюри. Много ефектни са композициите от различни сортове хости. Подходящи са за отглеждане и в саксии за украса на балкона. Старите туфи от хоста задушават плевелите.

Описание

Красиво многогодишно тревисто растение с презимуващо компактно коренище със средно големи, плътни, тъмнозелени, силно гофрирани листа с жълт ръб, който през лятото избледнява до кремаво бяло. Допълнителни листа се издигат нагоре при цъфтежа, придавайки му конична форма като коледно дърво. Лилавите цветове се появяват в средата на лятото и са последвани от атрактивни червеникаво-лилави семенни шушулки. Напълно зимоустойчиво за нашите условия растение. През зимата листата умират, но коренът се запазва. Пролетта листата избиват отново от коренището като оформят още по-голяма и с по-ярки цветове туфа.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно и лесно за отглеждане растение, дори и за начинаещи градинари. Единственото условие е да се намира на сянка или в най-лошия случай на полу-сянка. Хубаво би било да получава пряка слънчева светлина рано сутрин или късно следобед, това ще доведе до по-ярки цветове. Издържа засушаване, но предпочита влажна, пропусклива, с примеси на глина, неутрална почва. За да се получат едри листа с наситени цветове трябва да наторявате през вегетацията. Поливайте корена а не листата. Прецъфтелите цветове трябва редовно да се почистват. При добри условия, хостата ще достигне зрялост след шестата си година на растеж. На всеки пет-шест години е желателно да разделяте туфата през пролетта или есента. Разделянето е по-лесно в началото на пролетта, преди да се разлисти.
Счита се че хостите са с ниска целогодишна градинска поддръжка и са практически без вредители, ако изключим охлювите и особено голите охлюви, които могат да причинят сериозни вреди за относително кратък период от време. Листата на тази хоста сравнително добре издържат на охлюви.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hosta Christmas Tree, Хоста

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.