Juniperus Sabina / Сабина Зелена

Juniperus Sabina / Сабина Зелена

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Сабина Зелена, Миризлива смрика
Латинско наименование
Juniperus Sabina
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5 - 1.5 / 0.5 - 1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълт - светло зелено
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 25 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За засаждане в групи, за създаване на бордюри и живи прегради, за озеленяване на склонове,...
Описание

Стелещт се храст с височина до 1м. При смачкване младите клонки издават силна миризма. Листата са осиловидни, остри, светло зелени и синкаво зелени. Те са дълги 1-2 мм. и са наредени по колонките срещуположно. Срещат се и игловидни листа с дължина 1см. Главно при младите растения или по долните клонки на по-възрастните. Горната им страна е леко вдлъбната, с двойна белезникава линия, а долната е изпъкнала. Цени се заради декоративните си качества и защитните функции, който може да изпълнява по стръмни склонове.

Препоръки за отглеждане
Расте на всякакви почви. Силно студоустойчив, добре понася засушаване, индустриални и градски условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Juniperus Sabina, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ, Сабина Зелена

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.