Juniperus media OLD GOLD

Juniperus media OLD GOLD

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Xвoйнa Cтapo злaтo
Латинско наименование
Juniperus media OLD GOLD
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5 - 1.5 / 1.5 - 2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълт - светло зелено
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Отлично растение за засаждане на тревни площи поединично или в групи, в алпинеуми, за озеленяване на склонове,... Подходящ за отглеждане в контейнери​.

Описание

Иглолистен храст с богат жълто-светлозелена цвят, който се превръща в златисто през зимата с минимални кафяви нюанси. Расте с бавни темпове, и при идеални условия може да се очаква да живее в продължение на около 30 години за които ще стане около 2 м в диаметър, височина 0.5 m. Годишно увеличение на височината с 5-7 cm., а ширината с 15-20 см.

Препоръки за отглеждане
Juniperus media OLD GOLD расте в почти всяка почва, но предпочита плодородна и влажна, на слънце или частична сянка под дърветата. Не изисква специални грижи, подрязва се само за да се отстранят повредени или счупени клонки, най-добре да се прави в края на зимата, след като заплахата от силен студ е преминала.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Juniperus media OLD GOLD, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.