Juniperus scopulorum Skyrocket

Juniperus scopulorum Skyrocket

  • Наличност: В наличност
  • 35.00 лв.Българско наименование
Хвойна Скай рокет
Латинско наименование
Juniperus scopulorum Skyrocket
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
4 - 8 м. / 0.5 – 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
1.8 – 2 м. Растенията се изваждат от земята с коренова бала. Препоръчва се засаждане от октомври до март, за да е сигурно прихващането.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане, подходящ за скални кътове. Идеален за засаждане от двете страни на врата, или вход.
Описание

Juniperus scopulorum Skyrocket е висок и тесен иглолистен вечнозелен храст. Достига 6 до 8 м. височина и 0.5 до 1 м. широчина. Годишният прираст е 20 см. във височина и 5 см. на ширина. Формата му е изключително тясна колоновидна с вертикално издигащи се гъсти клони, растящи близо до растението, със синьо-зелени листа, които запазват своя цвят през цялата година но са малко по-ярки между края на пролетта и началото на лятото, когато се развива новия растеж.

Препоръки за отглеждане
Сравнително зимоустойчив, издържа засушаване, предпочита слънчеви (до полусенчести) места - при силно засенчване губи своята декоративност. Добре е да се засажда на защитени места, тъй като са възможни повреди от тежестта на снега.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Juniperus scopulorum Skyrocket, ИГЛОЛИСТНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди или Еконт до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.