Thuja occidentalis 'Danica' / Западна туя 'Даника'

Thuja occidentalis 'Danica' / Западна туя 'Даника'

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Западна туя Даника
Латинско наименование
Thuja occidentalis Danica
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
3–5 м. / 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0,4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Растението е подходящо като единично и в различни композиции с вода и камък като алпинеуми и др. По-търпеливите градинари могат да я използват за изграждане на плътен зелен бордюр покрай алеите.

Описание

Атрактивен вечнозелен храст с заоблена форма и плосък връх, гъст строеж с финни листа и изправени клонки. Много бавно растящ вид. До 0,6-0,8 м. на височина и 1 м. на ширина. На 20 год. възраст е около 50 сm. на височина.
Листата са вечнозелени, люсповидни, много гъсто разположени, тъмно зелени до лъскаво зелени, през зимата кафяво-зелено обезцветяване.
Тъмнозелените и листа дават плътен обем, а изключително бавният растеж не позволява растението да става рехаво.

Препоръки за отглеждане
Расте на всички видове влажни до мокри, кисели до алкални добре дренирани почви. Устойчива на ветрове, силно издръжлива на минусови температури.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis 'Danica', Западна туя 'Даника', ИГЛОЛИСТНИ

Уважаеми клиенти, за лятото изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.