Thuja occidentalis rheingold / Западна туя Рейнголд

Thuja occidentalis rheingold / Западна туя Рейнголд

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Западна туя Рейнголд
Латинско наименование
Тhuja occidentalis Rheingold
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
1-1.5 / 0.5-1 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0,4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение, в групи, за алпинеуми, за контейнери, за нисък жив плет и в области, където пространството е ограничено.

Описание

Дребно храстче в млада възраст компактно и заоблено, по-късно широко колоновидно с развито централно стъбло. Бавно растящо. Листата вечнозелени, люсповидни до игловидни, много деликатни, почти мъхести клонки, ярко златисти, жълти до оранжеви през лятото и бронзови през зимата.

Препоръки за отглеждане
Расте на всички видове влажни до мокри, хранителни почви, кисели до алкални, не понася засушаване. Първия сезон след засаждането поддържайте редовен график на дълбоко поливане, за да се създаде по-добра коренова система. Растението е студоустойчиво, но не обича студения вятър, понася замърсената градската среда. За да се поддържа кълбовидната му форма и гъстотата на короната, е необходимо подрязване четири пъти годишно. Податливи на повреди през зимата от леда и снега, които можете да предотвратите чрез превързване със сезал преди първия сняг до края на зимата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis rheingold, Западна туя Рейнголд, ИГЛОЛИСТНИ

Уважаеми клиенти, през месец Август ще изпращаме поръчки само от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.