Thuja occidentalis Globosa / Кълбовидна туя - разсад

Thuja occidentalis Globosa / Кълбовидна туя - разсад

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Кълбовидна туя - разсад
Латинско наименование
Thuja occidentalis Globosa
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
1.2-1.5 / 1-1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0,4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение, в групи и за жив плет.

Описание

Вечнозелен храст със самооформяща се кълбовидна форма и сравнително бавен растеж. Достига височина 1.2 до 1.5 м. и ширина около 1,5 м.(годишен прираст около 6 см). Отличава се със светлозелен цвят през пролетта, зелен през лятото и леко потъмняващ през зимата.

Препоръки за отглеждане
Студоустойчив. Предпочита слънчеви места. Понася засушаване. Понася добре подрязване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis Globosa, Кълбовидна туя - разсад, ИГЛОЛИСТНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.