Thuja occidentalis Golden Globe / Западна туя Златен глобус

Thuja occidentalis Golden Globe / Западна туя Златен глобус

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Западна туя Златен глобус
Латинско наименование
Thuja occidentalis Golden Globe
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
0.6-1.2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
многоцветни: жълто със светло зелено
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0,4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение, в групи и за жив плет.

Описание

Вечнозелен иглолистен храст с ярки зеленикаво-жълти или златисто-жълти листа. Има сравнително бавен растеж и самооформяща се кълбовидна форма, дори без подрязване. През зимата цветът на листата се променя в бронзов или медно-оранжев.

Препоръки за отглеждане
Студоустойчив. Предпочита слънчеви места. Понася добре подрязване. Толерантен към почвата, но не харесва преовлажнени места, както и продължително засушаване. Поддържайте почвата влажна след засаждането чрез мулчиране и ще получите много добро растение. Благодарение на бавния растеж не е необходимо подрязване за оформяне на кълбовидната форма. Все пак малко подрязване няма да е излишно, може да се направи по всяко време от ранна пролет до началото на лятото.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis Golden Globe, Западна туя Златен глобус

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.