Chamaecyparis lawsoniana Columnaris / Лъжекипарис Колоновиден – син

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris / Лъжекипарис Колоновиден – син

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Лъжекипарис Колоновиден – син
Латинско наименование
Chamaecyparis lawsoniana Columnaris
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
до 8 м. / 1-1.5 м.
Слънце
Цвят на листата
Синьозелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение, в групи, за жив плет.
Описание

Вечнозелено гъсто разклонено иглолистно растение с насочени на горе клони, младите клонки са плоски с тънък, извит надолу връх. Едно от най-красивите колоновидни иглолистни растения, достига височина до 8 и диаметър 1-1.5м, с годишен прираст около 20 – 30 см.. Листата са синьозелени или масленозелени. Запазва компактната си и гъста форма в зрелостта.

Препоръки за отглеждане
Издържа нашите зимни температури (до -20С), но като растение адаптирано от райони с мек климат предпочита защитени слънчеви места. Расте добре на всички влажни до мокри почви. Търпи подрязване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Chamaecyparis lawsoniana Columnaris, Лъжекипарис Колоновиден – син, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ИГЛОЛИСТНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.