Thuja occidentalis Cristata, Западна туя Кристата

Thuja occidentalis Cristata / Западна туя Кристата

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Западна туя Кристата, Западна туя Гребеновидна
Латинско наименование
Thuja occidentalis Cristata
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
3–5 м. / 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0,4 или 0,8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За единично и групово засаждане, за жив плет в близост до къщи

Описание

Западна туя Кристата се отличава със своята красота и елегантност. Расте с едно стъбло, има бавен растеж, годишно не повече от 7-10 см. Достига след 30 години до 3 м височина, така че ще изглежда страхотно, дори и в малка градина. Има пирамидална форма, в първите години с рехава структура, но с течение на годините става по-плътна. Клоните са закръглени, сплескани като гребен насочен нагоре. Игличките са сиво-зелени.

Препоръки за отглеждане
Предпочита кисела и леко кисела плодородна, умерено влажна почва, слънчеви места, но расте и на полусянка. Засушаването се отразява неблагоприятно. Напълно зимоустойчив вид, устойчив на замърсена градска среда.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Thuja occidentalis Cristata, Западна туя Кристата

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.