Miscanthus sinensis Zebrinus

Miscanthus sinensis Zebrinus Мискантус, Китайски камъш

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Мискантус, Китайски камъш, Царска тръстика
Латинско наименование
Miscanthus sinensis Zebrinus
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
1.5-2.5 / 1.5 м.
Слънце
Цвят на листата
Тъмно зелени листа със зеброви райета
Цъфти септември - октомври
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент
Описание

Декоративна трева с изправени компактни групи от стъбла. Получава името си от прекрасните хоризонтални ивици върху нейните тъмно зелени листа. Коренището е гъсто разклонено и дава много вегетативни издънки, но въпреки нарастването, туфата запазва компактността си. Листата са дълги, жилави, изпъстрени с напречни златистожълти зеброви райета. Малки розови цветове се появяват на дръжки над листната маса в края на лятото, постепенно се превръща в сребърно бели пера през есента. Цъфтежът е есенен (септември - октомври). Появяващите се на дълги дръжки метлици отначало са кафяво-червеникави на цвят. С разцъфтяването те стават пухкави, бели и доста по-обемни. Запазват се на растението до пролетта.

Препоръки за отглеждане
За нашите условия е напълно зимоустойчиво. За хубава и добре изглеждаща туфа е необходимо редовно поливане, богата почва и слънчево място. Не е претенциозно растение - понася бедна почва и кратко засушаване. През пролетта се изрязва ниско.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Miscanthus sinensis Zebrinus, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Уважаеми клиенти, дойде сезона когато натоварването при нас става изключително голямо. Стараем се максимално бързо да изпълним поръчките до седмица. Забавянето за сега става все по-голямо... ще се свързваме с вас, когато стигнем до поръчката ви и я подготвим, за да можем с точност да ви кажем кога можем да я изпратим. Разчитаме на вашето търпение и разбиране. За момента нямаме възможност да записваме поръяки по телефона, можете да ползвате осве сайта и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.