Phalaris picta / Фаларис

Phalaris picta / Фаларис

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Фаларис
Латинско наименование
Phalaris picta
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
70-120 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Пъстри Зелено - бели
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Напълно достойно за солитер или ярък акцент на тревни и цветни композиции в градината или в големи клоцове и кашпи, край водоеми. Подходящо за проблемни зони, за горещо и сухо място, за цветни туфи в алпинеуми или акцент в градината, в комбинирани контейнери.

Описание
Многогодишно тревисто растение с прави пъстри листа в зелено и бяло. Зимоустоичиво - зимата листата опадват и избиват отново на пролет.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение, расте във всички видове почви, на слънце или частична сянка, устойчиво на суша. Издържа дори до 10 см. дълбочина в езерото. Има склонност към инвазивност, ако нямате възможност да го контролирате по-добре го засадете в контейнер. Изрежете в края на есента и мулчирайте.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, дойде сезона когато натоварването при нас става изключително голямо. Стараем се максимално бързо да изпълним поръчките до седмица. Забавянето за сега става все по-голямо... ще се свързваме с вас, когато стигнем до поръчката ви и я подготвим, за да можем с точност да ви кажем кога можем да я изпратим. Разчитаме на вашето търпение и разбиране. За момента нямаме възможност да записваме поръяки по телефона, можете да ползвате осве сайта и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.